Hoi, ik ben Hip en 2020 wordt mijn jaar!

Geplaatst door

Klokslag middernieuwjaarsnacht. Het misschien wel meest bijzondere jaar van m’n leven, is aangebroken. Het gaat in ieder geval een enerverend jaar worden voor Hip en zijn breinblessure. Wat 2020 gaat brengen? Dat gaan we meemaken! Ik wil jou via deze blog graag meenemen in dit avontuur. En uiteraard wens ik je een fantastisch 2020!

Euh… Hip?!

Ja, inderdaad. Ik ben Hip. Tenminste, zo noemen initimi mij. De meeste mensen kennen me als Hilbert Davelaar. Ben positief, open, enthousiast en hou wel van een geintje. Ik beschik over een enorme dosis discipline en doorzettingsvermogen. Soms iets teveel… Daarom probeer ik wat perfectionisme in te ruilen voor passie: niet met mijn hoofd leven, maar met mijn hart en buik.

37 jaren jong en al die tijd in het mooie Voorthuizen op de Veluwe. Sinds een jaar of 10 samen met mijn lieve vrouw Arjanne. Inmiddels hebben we twee prachtige kids op de wereld gezet: Ravi wordt bijna 7, Ziva is net 3 geworden. Echt genieten geblazen…

De afgelopen 14 jaar heb ik met veel plezier bij Sweco gewerkt. Het grootste architecten- en ingenieursadviesbureau van Europa. De laatste jaren wás ik daar Product- en Teammanager. Binnenkort word ik wellicht arbeidsongeschikt verklaard. Want een breinblessure heeft roet in het eten gegooid.

Huh?! Breinblessure?

Dat hoor je goed ja, een breinblessure. Het is onvoorstelbaar: hoe een middagje Monkey Town je hersenletsel kan bezorgen. En zo je hele leven op z’n kop kan zetten. 11 augustus in 2017 is een echte breuklijn geworden in mijn leven. En in dat van mijn gezin…

Gelukkig gaat het inmiddels stukken beter en genieten we weer echt van het leven. Maar mijn breinblessure is nog verre van over, terwijl ik in Nederland ben uitbehandeld. En daarmee zit ik dus nog steeds met een enorme belastingsbeperking.

Op zoek naar verdere verbetering ga ik in april naar Amerika. In het land van de onbegrensde mogelijkheden kunnen ze me vast nog wel een paar stapjes verder helpen, zou het niet?

…én dan ga je bloggen?!

Dat begrijp je goed ja. Want 2020 wordt mijn jaar. Via deze blog, hip2020.nl, wil ik jou graag meenemen in dit avontuur. Maar waarom dan? Daar zijn vijf redenen voor.

 • Om iedereen die geïnteresseerd is te informeren over mijn wel en wee! Het is een uitdaging om familie, vrienden, kennissen, collega’s, lotgenoten en behandelaars goed op de hoogte te houden. Terwijl iedereen graag geïnformeerd wordt en blijft. Weg met de lange mailtjes, uitgebreide appjes en elke keer weer hetzelfde vertellen… 😉 Welkom blog!
 • Om mensen te inspireren! Vooral lotgenoten, maar eigenlijk iedereen die wel een stukje positiviteit kan gebruiken. Ik heb ervaren dat lotgenoten m’n positiviteit in deze situatie erg waarderen en er kracht uit putten. Tijd om nog meer positiviteit te delen…
 • Om mezelf te (laten) helpen! Het is heerlijk om gesteund te worden, duwtjes in de rug te krijgen. Ook ervaar ik dat mensen me dolgraag willen helpen, maar niet weten hoe. Ook daar gaat deze blog bij helpen.
 • Om mezelf te trainen! Zodat ik op rustige momenten mijn beperkte cognitieve conditie toch nog enigszins op peil kan houden. Zoals in de kerstvakantie. Een leuke bezigheidstherapie, want het voelt ook erg goed om zaken van me af te schrijven…
 • …en vooral ook om persoonlijk te groeien! Mijn val heeft me keihard uit mijn comfortzone gerukt. Heerlijk! Wat een persoonlijke groei naast alle ellende. Graag geef ik nog meer comfort op om te zien wat dat me brengt. Want deze blog voelt wel een beetje als ‘met de billen bloot gaan’.

Dáárom ga ik in 2020 korte verhalen voor jou schrijven in eenvoudige taal. Over hoe het met mij gaat en natuurlijk over mijn Amerikaanse avontuur… Open, vol met positiviteit en af en toe een knipoog.

Knallend 2020 inluiden!

Nu denk je: ‘Mooi verhaal, maar hoe ben je gevallen dan? Wat heb je precies? Hoe zwaar was het voor jou en je gezin? En wat ga je in vredesnaam in Amerika doen?’.

Precies! Perfect dat je je dat afvraagt. Tot en met zondag gaan we 2020 knallend inluiden met dagelijks een blog. Waarin ik precies op dié vragen antwoord ga geven. Zie het als een soort introductie vijfdaagse. Of opfriscursus voor als je al behoorlijk op de hoogte bent. Reserveer alvast een paar minuten van je tijd de komende dagen én hou hip2020.nl in de gaten!

Blijf jij mijn avontuur volgen? Wil je het jezelf makkelijk maken? Laat dan hier je email achter. Ik stuur je dan een berichtje zodra er weer een verhaal online staat.

31 reacties

 1. Hoi Hilbert, wat goed. Gisteren vroeg iemand mij op LinkedIn om met 3 woorden 2020 in te luiden. Ik zei: “ Geef nooit op”.

  Dit geldt ook voor jou. Ik spreek de wens uit dat men in de USA jou verder kan helpen. Spreek je ook wel eens met lotgenoten? Zijn deze er überhaupt?

  Ik lees graag mee Hilbert. All the best

  1. Helemaal onder de indruk van je verhaal. Ik bewonder je positieve instelling . Voor jouw en je gezin hoop ik dat 2020 heel bijzonder gaat worden.

  2. Hoi Han! Dankjewel! En zeker, ik geef niet snel op 🙂

   Heb inmiddels een heel netwerk aan lotgenoten opgebouwd, zijn er heel veel van… Complex en onderschat letsel. Zijn bijvoorbeeld inmiddels al ruim 200 Nederlanders naar de kliniek geweest waar ik naar toe gaan. Meeste afgelopen jaar.

  1. Ha René! Goed te horen dat je niet alles weet 😉 daarom deze blog… 🙂

   Dankje! En fijn dat jullie me gaan volgen…

 2. Hoi Hilbert,

  Heftig verhaal!
  Jij bent weer één van de bewijzen dat we van alle mooie momenten moeten genieten, hoe groot of klein ze ook zijn. Want niemand weet hoe een volgend moment gaat verlopen en het je leven op zijn kop kan zetten! En wat mooi dat je jouw verhaal wil delen.
  Ik hoop dat 2020 jou, samen met je gezin en familie, veel brengt. De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dus …🤞🏼
  Ik je volgen

  1. Hoi Herma, fijn dat je me gaat volgen! En wat prachtig verwoord… Al realiseerde ik me dit zelf niet zo voor mijn val, dus dat is al één van de winstpunten… 🙂

 3. Wij hebben bewondering en respect hoe jij hier mee om gaat en hopen van harte dat de behandeling in Amerika jou verder brengt!

 4. Hoi Hilbert,
  Jou verhaal gelezen respect hoe je het allemaal doet.
  Wens jou met Arjanne, Ravi en Ziva een goed 2020.
  Ga je volgen, wat je daar in dat verre Amerika gaat beleven.

 5. Bedankt dat je een inkijkje gaat geven in wat er allemaal is gebeurd en gaat gebeuren!
  Ik hoop echt dat 2020 en Amerika mag brengen waar je naar op zoek bent! Voor jou, maar ook voor Arjanne en de kids.
  Zet hem op!!!!!!!!!

 6. Hey Hilbert, heel veel succes voor jou en je gezin in deze spannende tijd! Hopelijk zal het avontuur in USA je veel goeds brengen.

 7. Hoi Hilbert, respect hoe positief en hoe duidelijk jij alles verwoorden kan. Veel sterkte voor jullie allemaal en geniet van alles wat er dit en alle volgende jaren gaat komen

 8. Wij kenden wel flarden van het verhaal, maar man wat is het heftig!

  Wat goed van je dat je de mensen die willen, meeneemt in jouw verhaal. Dat je meer bekendheid wil en kan geven aan NAH.

  De aanleiding is enorm ruk, maar wat je ermee doet is bewonderingawaardig!
  Dat de behandeling in de USA je mag brengen wat je ervan mag hopen!

  Wij gaan je volgen!

 9. Jemig Hilbert, wat een verhaal!
  Soms komt er nog wel eens wat via de tamtam door in Druten, maar deze was compleet aan mij voorbij gegaan. Vallen nu wel wat puzzelstukjes op zijn plaats (van actief LinkedIn gebruiker naar stilte bijvoorbeeld), maar dit…
  Heel veel succes met dit avontuur en hopelijk brengt Amerika je goede resultaten!

  1. Ha Merijn, ja kan me voorstellen dat niet alles in Druten doorsijpelt… Inderdaad vrijwel niet meer werken, dus kom op LinkedIn ook niet meer veel verder dan wat duimpjes… Grappig dat je opgevallen is. Dank voor je reactie!

 10. Trots op jou.
  Zo positief.
  Echt top.
  Wij bidden voor geheel herstel in Amerika.
  In gedachten bij jullie.
  Liefs :Theo en Gerda

 11. Hilbert, wat een verhaal en wat fijn dat het met jouw talenten lukt om hier zo’n goeie draai aan te geven. Succes bij je behandeling in de VS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *