Help Hilbert van z’n hoofdpijn af!

Geplaatst door

Hoe fijn is het om te helpen of geholpen te worden? Juist, heel fijn! Maar niet altijd even makkelijk. Onder het mom van ‘gewoon doen’, heb ik besloten om mezelf te laten helpen. En daarmee jou én anderen de kans te geven, mij te helpen… Over hoe je mij een duwtje in de rug kan geven.

Van die hoofdpijn af…

Zoals je tot nu toe hebt kunnen lezen, gaat het gelukkig best goed met mij. En dat na twee zware jaren door een lelijke val in Monkey Town. Maar die hardnekkige breinblessure, die wil maar niet overgaan.

Helemaal de oude worden, wie ik was, daar geloof ik niet meer in. Ik zal de rest van m’n leven meer rekening moeten houden met mijn belastbaarheid en niet volledig klachtenvrij zijn. Gelukkig heb ik er heel veel voor teruggekregen.

Ik geniet weer van het leven en heb een heerlijke balans gevonden. De rest van m’n leven kom ik prima door, ik leef nu met wind mee. Maar hoe fijn zou het zijn, als ik een keer van die hoofdpijn af kan komen? Niet iedere dag, de héle dag hoofdpijn…

Daarom ga ik naar een gespecialiseerde hersenschuddingkliniek, Cognitive FX. Geen garanties, maar wie niet waagt, wie niet wint. Op naar Amerika! Het avontuur van mijn leven…

Het mag wat kosten…

De behandeling kost 9.900 dollar, exclusief eventuele terugkomdagen en bezoek aan de oogspecialist. Als je daarbij reis- en verblijfkosten optelt, kom je op zo’n 12.000 tot 15.000 euro aan kosten. En, moet ik daarna in Nederland nog verder trainen bij een oogspecialist? Reken dan nog maar een paar duizend euro meer.

De zorgverzekeraars in Nederland houden voorlopig hun poot stijf. Ze betalen geen enkele cent. Maar het is een kans die ik niet wil missen. Zeker, als het me een grote stap vooruit helpt, mag het wat kosten. Toch voelt het niet fijn. Om zoveel van m’n eigen centen te moeten betalen voor een medische behandeling, omdat we in Nederland nog niet zover zijn.

Bovendien heb ik tot eind 2019 al, schrik niet, ruim 9.300 euro uit eigen zak betaald. Meer dan mijn zorgverzekeraar. Het meeste voor behandelingen en therapieën die me écht vooruit hebben geholpen, maar ook niet werden vergoed. En dan nu weer 12.000 tot 15.000 euro?! Als de behandeling 1.000 euro had gekost, was ik er allang geweest.

Helpen en laten helpen

Na mijn val heb ik veel te veel alleen proberen te doen. Maar ik ben tot de ontdekking gekomen dat ik me beter open kan stellen. Pas toen ik dat deed, en vooral de afgelopen week, heb ik gemerkt dat veel mensen enorm met mij begaan zijn. Willen helpen in deze situatie, maar niet weten hoe…

Natuurlijk heb ik er veel over nagedacht. Ieder mens zit vol met gedachtes. Negatieve gedachtes, angsten en twijfels. Ik ben daarop geen uitzondering. Inmiddels heb ik door, dat het er vooral omgaat waar je naar luistert. Als ik naar mezelf luister, diep van binnen, dan wil ik stoppen met mezelf groot houden…

Als ik naar Amerika ben geweest, is ons spaargeld grotendeels opgegaan aan medische behandelingen. Voor mijn jonge gezin breekt de duurste levensfase aan, terwijl ik straks misschien wel een arbeidsongeschiktheidsuitkering heb. Máár, we hebben ook nog hele mooie dromen om waar te maken…

Juist daarom is het idee al vaak in mijn hoofd naar boven gekomen. Veel mensen hebben gevraagd of ik een inzamelingsactie ga starten. Dus heb ik besloten om mezelf te laten helpen. En daarmee jou én anderen de kans te geven, mij te helpen.

Wil jij me een duwtje in de rug geven?

Voor mij is het een risicovolle investering. Help jij mij om het risico te spreiden? Ik verwacht geen grote bedragen. Ik ga voor de kracht van ‘vele kleintjes maken een grote’. Hoe mooi zou het zijn als ik vele duwtjes in mijn rug krijg?

Verder wil ik geen doelen stellen. Dat doe ik al te veel in het leven. En bovendien ben ik met elk duwtje in de rug enorm blij…

Om je enige duidelijkheid te geven, toch nog wat ‘kleine lettertjes’.

 • Via bovenstaande knop open je een betaalverzoek van de KNAB bank. Daar heb ik een aparte rekening voor deze actie.
 • Mocht je me persoonlijk een duwtje in de rug willen geven, dan kan dat ook. Graag zelfs.
 • Boven aan mijn blog vermeld ik de actuele tussenstand. Deze actualiseer ik dagelijks.
 • Het zou fantastisch zijn als ik 10.000 euro aan duwtjes in de rug krijg. Daarmee kan ik de behandeling zelf betalen. Ook als ik stukken minder ophaal, ben ik al heel blij.
 • Haal ik meer op dan de totale kosten voor mijn behandeling in Amerika? Dan doneer ik dat aan de Hersenstichting. Daar ligt momenteel een onderzoeksvoorstel voor een wetenschappelijk onderzoek naar de behandeling van Cognitive FX. Hopelijk gaat dat onderzoek er aan bijdragen, dat deze handeling beter toegankelijk wordt voor lotgenoten in Nederland.

Geef je me een duwtje in de rug? Alvast heel erg bedankt! Je kunt eventueel onder dit verhaal een reactie achterlaten…

Geen duwtje? Even goede vrienden. Iedereen zijn eigen keuze en afweging. En super dat je mijn blog leest!

Ik ga even uithijgen van de knallende start van 2020! Alle hartverwarmende reacties die we de afgelopen week hebben gekregen, doen ons veel goed. Dankjewel! En… het volgende verhaal komt… zodra gereed. Ook wel lekker! 😉

41 reacties

 1. Hey Hilbert,

  Mooi hoe jij het kan verwoorden allemaal maar wat een narigheid.

  Vind het interessant om het te volgen en help je dan ook graag een klein beetje de wind mee te krijgen!!

  Groet en succes!!

  Alfons

 2. Hoi Hilbert,

  Wat heftig allemaal zeg. We kregen het via ma en Arjanne wel mee, maar door het lezen van deze blogs besef je pas echt hoe heftig het voor jullie is en hoe groot de impact hiervan op jullie leven is. We blijven je blogs lezen en willen je alvast heel veel succes en sterkte wensen in Amerika. We hopen van harte dat je er baat bij mag hebben! En natuurlijk geven je een duwtje, hopelijk krijg je een heleboel duwtjes, we gunnen het jullie enorm!

  Liefs,
  Bela en Anne-Marie

 3. Hoi Hilbert,

  Wat kun jij je situatie mooi omschrijven…. heel veel succes in Amerika voor jou maar ook voor je gezinnetje. Hoop dat alle kleine duwtjes een ENORME DREUN worden!!!!!

  Gr Herma

 4. Ha Hilbert,
  Natuurlijk dragen wij wat bij. We wensen je heel veel succes en volgen je graag in dit avontuur!

  Groeten, Patrick en Pauline

 5. Natuurlijk doneren wij ook wat! We hopen dat je genoeg bij elkaar krijgt om alles te betalen! Dat zou toch geweldig zijn?!

  Groetjes Linda, Renze, Noud en Lieke vd Kuilen

 6. Hilbert,heftig verhaal man.
  Dat een simpele val je leven zo kan veranderen.
  Hopelijk wordt Amerika weer een stap vooruit met de wind mee.
  En van ons heb je ook een duwtje gehad hoor.

  Mzzl Mark ( kwak 😉)

 7. Lieve Hilbert.

  We zijn trots op jou, zo lang al zorgen. En de manier waarop jij en Arjanne er mee omgaan is bijzonder. Heel veel respect daarvoor! Ook hoe je dit allemaal verwoord en doet. Natuurlijk ook van ons een steuntje in de rug.

  Hopend dat alle duwtjes jullie mogen helpen. Het is jullie van harte gegund. We hopen op succes in Provo.

  Chris en Marjan

 8. Hoi Hilbert,
  hoorde afgelopen week van Mies van jou / jullie verhaal. Heftig! Dapper zoals je / jullie ervoor gaan. Ik wens je snel een hoofdpijnvrij leven. Wij denken aan jullie!

 9. Hilbert, je gaat er voor iets waarvoor ik respect heb.
  Mag de behandeling dat brengen waar je voor gaat…
  Gr. Ernst

 10. Hi Hilbert,

  Ik ken je alleen via Obsurv en de samenwerking tussen Havenbedrijf Rotterdam en Sweco, maar als mede jonge vader geef ik je graag een duwtje in de rug!
  Succes in Amerika en met je herstel!

 11. He Davilex,

  Ook een duwtje van ons!
  Veel sterkte en succes!

  Groeten,
  Job, moeder van Job (de kakkerlak) en vader van Job

 12. Wat een verhaal Hilbert! En dat na een dagje quality time in Monkey Town. Niet voor te stellen… Wij wensen jullie alle succes in Amerika.
  Groeten van
  Janine, Arjan
  Noud&Daan

 13. Ey Hilbert, wat heftig voor jou en je familie man. Knap hoe je het verwoord en er een positieve wending aangeeft al zal dat zeker niet altijd gemakkelijk zijn. Heel veel succes in Amerika. Hopelijk maak je weer stap en natuurlijk helpen we mee met een duwtje in de rug. Sterkte en ik blijf je volgen.
  Greets Geert-Jan

 14. Hoi Hilbert,
  Wat een verhaal zeg!
  Ook een klein duwtje van ons om de wind mee te krijgen. Succes
  Rob en Angelique Willemen

 15. Hilbert en Arjanne,
  We hopen dat jullie je streefbedrag gaan halen. Alle beetjes helpen tenslotte.
  Heel veel sterkte en we hopen op een goed resultaat van de behandeling
  Gr Henk en Tineke

 16. Hoi Hilbert,
  Ook wij willen je graag helpen met een duwtje in de rug. Heel veel succes in de States!!
  Bert en Ingrid Doppenberg.

 17. hoi Hilbert,

  Wat een heftig verhaal. Natuurlijk ga ik je een duwtje geven. Ik weet zeker dat het met je positiviteit gaat lukkken. Ik wens je dan ook heel veel succes en natuurlijk ook al het goeds voor jou en je gezin.

  gr
  Ronald

 18. Beste Hilbert,

  Ook een klein duwtje bijgedragen. Respect voor je actie, niet stil blijven zitten maar alles aangrijpen met hopelijk het gewenste resultaat. Heel veel succes toegewenst.

 19. Buurman,

  Respect voor je doorzettingsvermogen, wij hebben je ook een klein duwtje gegeven. Heel veel succes en sterkte, we volgen je verhaal op de voet!

  John en Astrid

 20. Hoi Hilbert, Je kan dan wel een ajacied zijn maar als het tegenzit dan zijn Feyenoorders er ook om te helpen. Van mij ook een steuntje in de rug om je behandeling en reis mogelijk te maken. Sterkte kerel.

 21. Hoi Hilbert,
  Het was zeker stil.
  Tot vanochtend ik per toeval jou naam zag staan op LinkedIn.
  Ik ben sprakeloos heel heftig wat jij en je gezin hebben doorstaan afgelopen twee jaar.
  Je krijgt van ons zeker een duwtje in de rug.
  Knap en zeer positief hoe jij het allemaal in je blog beschrijft. Ik blijf je blog volgen.
  Op naar Amerika veel sterkte toegewenst.
  Groeten Victor en Esther Malestein

 22. Hoi Hilbert,
  Erg vervelend dat dit je is overkomen, maar ook mooi om te lezen hoe je er voor gaat om er een zo positief mogelijke uitkomst uit te halen. De duwtjes zijn jullie van harte gegund, veel succes !

 23. Hee Hilbert,
  Wat een indrukwekkende blog. Knap hoe je alles zo goed en duidelijk weet op te schrijven.
  Wij hopen dat de behandeling in de VS je veel vooruitgang gaat brengen.
  Sterkte voor jou en je gezin en we blijven je blog volgen. Uiteraard hebben wij je ook een duwtje gegeven.
  Groet,
  Linda en Gertjan Jolink

 24. Hey collega,
  Lees net je bericht op LinkedIn. Dat was even schrikken.
  Heel veel succes in de VS! Hopelijk helpt het je.
  En een duwtje is overgemaakt.
  Groeten Sjoerd

  1. Hallo Anneke, dank voor je reactie en advies! Met Arjan Kuipers heb ik tijdje geleden al contact gehad. Hij verwachtte op de vlakken die jij noemt niet veel winst te kunnen halen gezien de overlap met wat ik al bij een soortgelijke specialist in Harderwijk heb gedaan. Wel ben ik op zijn advies nog met supplementen aan de slag gegaan, dit heeft niets geholpen. Juist met dit complexe letsel geldt dat wat voor de ene werkt of de oplossing is, voor de ander niet zo hoeft te zijn. Wel heel fijn dat deze aanpak voor jou je wel zoveel vooruit heeft geholpen.

 25. Wat een verhaal! En wat een jaren hebben jullie achter de rug ( en nog steeds natuurlijk ). Heftig hoor. Bewonderingswaardig hoe je ermee om gaat. Heel veel succes in de VS!! Ik ga je volgen. Groetjes Maaike

 26. Hoi Hilbert,
  Na ons gesprekje gistermiddag wil ik uiteraard niet achterblijven 😉. Hulp vragen is soms een moeilijke stap, maar uiteindelijk ook een opluchting. Een teken van van verbondenheid en vriendschap waardoor je weer nieuwe energie krijgt en geeft! Heel veel succes, op naar een mooi avontuur en hopelijk succesvol herstel! 👍🏻

 27. He Hilbert,

  Wat een impact heeft dit toch voor jou en je gezin.. Maar daarnaast respect voor hoe je ermee omgaat en hoe je hierover schrijft!
  We blijven je blog volgen en uiteraard ook van ons een duwtje!

  Groetjes Willem en Heidi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *