Windkracht 10 en flink wat turbulentie!

Geplaatst door

Wat een vliegende start van het jaar! Blog gelanceerd, inzamelingsacties lopen als een malle en we staan volop in de schijnwerpers… Er is van alles gebeurd, en er komt nog van alles aan. Geen idee hoeveel je hebt meegekregen, maar ik praat je graag even helemaal bij.

Windkracht 10 mee…

Nadat ik op zondag 5 januari mijn inzamelingsactie lanceerde, ging het helemaal los. Zo stond ik twee keer in de Barneveldse Krant, was Arjanne live op Radio 538, wandelt Bas een heuse sponsorloopmaand en wordt er een groot HIP goes USA-evenement georganiseerd. En er zit nóg meer aan te komen…

Flink wat turbulentie dus. Bij mij was het af en toe ‘code oranje’ in mijn hoofd. Ook voor Arjanne was het soms wat te veel… Van het goede wel te verstaan. Want wat hebben wij de wind mee!

Na twee weken staat de teller al op ruim 8.000 euro aan duwtjes in de rug én betaalt Radio 538 onze vliegtickets. Samen is dat al tegen de 10.000 euro! De wind komt werkelijk uit alle hoeken en gaten…  Ik blijf dankjewel zeggen! 🙏

Reisbureau Tuck

Ondertussen is de reis naar Amerika volop in voorbereiding. Wat je misschien nog niet wist, is dat ik samen met mijn zwager Tuck ga. Hij werkt in de zorg en heeft een enorme vracht aan reiservaring. De perfecte reisbegeleider én reisbureau in één.

Zo fijn dat hij meegaat en helpt alles voor te bereiden! De tickets zijn geboekt, het verblijf is geregeld. En er is nog veel meer te regelen…  

Op de camping…

Alsof dat nog niet genoeg is, zit ik ook nog in een re-integratietraject. Boogh, een in hersenletsel gespecialiseerd re-integratiebureau, begeleidt mij daarbij.

 • Het begon in oktober met een expertiseonderzoek, met als uitkomst dat ik moeite met informatieverwerking en concentratie heb.
 • In november en december heb ik het loopbaantraject ‘Herontdek je talent’ doorlopen, in een groepje met hele leuk en gezellige lotgenoten!
 • De afgelopen weken waren we op zoek naar een werkervaringsplek, een soort stage waarin ik samen met mijn re-integratiecoaches mijn belastbaarheid ga onderzoeken.

Wáren! Want het goede nieuws is dat ik die werkervaringsplek gevonden heb. Ik mag de komende 8 weken aan de slag bij Recreatiepark De Boshoek, een grote camping net buiten Voorthuizen. Ik begin komende donderdag 23 januari met groenwerkzaamheden. Op dinsdag en donderdag, in totaal 4 uur per week. We gaan vanzelf zien of ik dat kan gaan opbouwen en afwisselen met andere werkzaamheden.

Op naar het UWV!

Superfijn dat De Boshoek zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Zeker omdat deze maand ook nog bezoekjes aan de bedrijfsarts en verzekeringsarts van het UWV gepland staan.

Het is heel belangrijk een nog beter beeld van mijn belastbaarheid en re-integratiemogelijkheden te hebben. De komende twee maanden wordt mijn aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering beoordeeld door het UWV.

Op 12 maart ben ik namelijk op papier 2 jaar ziek. En hoeft mijn werkgever Sweco me in principe niet meer te betalen. Spannende tijd dus!

De komende tijd blijf ik je informeren en inspireren met korte verhalen! Zodra ze klaar zijn. Ik kan even geen deadlines of druk gebruiken. Wil je vrijwel dagelijks op de hoogte blijven? Volg hip2020.nl op Instagram! Of kijk regelmatig op mijn blog, daar zijn mijn foto’s met korte teksten ook te vinden…

5 reacties

 1. Wow…. het is je/jullie zo van harte gegund allemaal!!!
  Heel veel succes en ook plezier bij de Boshoek!!!!!
  En blijf volhouden,niets is onmogelijk, dat blijkt maar weer!!!

 2. Wauw!! Wat een super ontwikkelingen Hilbert! #trots! Heel veel plezier en succes met alle aandacht en met deze wind mee! Het is je meer dan gegund

 3. Hey Hilbert,

  Wat gaaf dat je de wind zo mee hebt. Kost natuurlijk de nodige inspanning, maar de energie springt er van af.
  Ook goed te horen dat je op de camping aan de slag mag als groen ‘beheerder’. Mocht de data niet op orde zijn, dan weet je ons te vinden, toch … 😉

  Ernst

 4. Wat een goede berichten! Wat ben ik blij voor jullie, dit geeft vast een kick! Het is jullie gegund 🙂 heel veel succes bij de Boshoek!

 5. Prachtig voor jullie gezin dat alle acties zo goed lopen We hebben Arjanne gehoord op 538 , om koud van te worden Wij hebben ook 22 februari al vast gezet , wat fijn dat ze bij Spirit dit allemaal gaan doen Wij hopen dat het met je hoofd de komende periode wat beter gaat en wensen je veel succes bij de Boshoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *