Sociaal bombardement! En de grootste knal moet nog komen…

Geplaatst door

Zo, dat was me het maandje wel. Niet normaal, wat er na het lanceren van mijn blog en inzamelingactie allemaal is losgekomen… Noem het gerust een sociaal bombardement! En ook februari gaat weer een hele bijzondere maand worden…

Sociaal isolement?!

Mensen met hersenletsel belanden vaak in een sociaal isolement. Dit komt omdat ze niet meer volledig kunnen deelnemen aan het gezins-, werk- en sociale leven. Er kan ook sprake zijn van emotionele- en gedragsveranderingen. Dat kan veel invloed hebben op sociale relaties.

Ook psychische problemen kunnen de kop opsteken. Gelukkig heb ik daar maar beperkt last van gehad. Zeker, ik ben behoorlijk gefrustreerd geweest met negatieve invloed op m’n gemoedstoestand. Maar dat heeft plaatsgemaakt voor acceptatie.

Ik ben en blijf een mensenmens en Duracell-konijn. Daardoor zit ik maar weinig stil en ben ik nog steeds tot op zekere hoogte sociaal actief. Soms meer dan goed voor me is, vooral de eerste twee jaar na mijn letsel.

Sociaal bombardement bedoel je!

Na afgelopen maand kun je zeker niet meer spreken over een sociaal isolement. Het laat zich beter omschrijven als een sociaal bombardement! Financieel superfijn, maar de morele steun is onbetaalbaar…

Half januari schreef ik al over enorme wind mee en de turbulentie die daarbij loskwam. Nu een paar weken later blijven de duwtjes binnendruppelen. We krijgen bloemen en heerlijk ouderwetse kaartjes per post. Ook worden Arjanne en ik veel aangesproken over wat ons allemaal overkomen is… 🙏

Gelukkig is de turbulentie inmiddels weer gaan liggen. Wel zo fijn voor mijn hoofd. Maar het is heel bijzonder om de sociale kracht van het dorp Voorthuizen en de vereniging Spirit te ervaren. Had ik in een sociaal isolement gezeten, dan was ik daar volledig uitgeblazen! En de grootste knal moet nog komen…

Op z’n Amerikaans: groter dan groot!

Wat ze voor het HIP goes USA-evenement op 22 februari aan het organiseren zijn is enorm! Toen het idee aan mij voorgelegd werd, heb ik 3 minuten nagedacht voordat ik groen licht gaf. En toen ik lucht kreeg van de plannen, duurde het nog 3 dagen voordat ik tegen één van de grote roergangers Sander Schattenberg zei: ‘Jullie maken het ook maar zo groot mogelijk en je hoeft niets aan mij voor te leggen’.

Het voelt heel bijzonder en toch ook een beetje vreemd, als zoiets voor je georganiseerd wordt. Maar was ik niet degene die dit alles begon, om nóg meer uit mijn comfortzone te komen? Dus hulp moet je accepteren. En er mee bemoeien is sowieso niet goed voor me. Bovendien was er geen houden meer aan… 😉

Het is toch geweldig, het wordt groter dan groot! Er gaan zoveel mensen genieten van deze dag.

  • ’s Middags de hele jeugd van Spirit tijdens de clinics! Voor de oudste jeugd komt zelfs de nieuwe bondscoach Jan Niebeek opdraven, samen met international Barbara Brouwer…
  • De clinics voor de jongste jeugd, waaronder mijn eigen zoon Ravi, worden verzorgd door Spirit 1 en trainer/coach Ferry Hakstege! Ook heel bijzonder…
  • Zij mogen ’s avonds namelijk nog vol aan de bak tegen de Oldstars, waaronder Arjanne, tijdens een heuse benefietwedstrijd! Ik kijk er enorm naar uit om al die ‘oudjes’ weer eens rond de korfbalpaal te zien dartelen…
  • Na de wedstijd is er een verloting en later op de avond een veiling. Het is ongelofelijk wat een prijzen er door sponsoren ter beschikking worden gesteld!
  • De dag wordt afgesloten met een groot feest, op z’n Amerikaans! Dat kan niet anders dan ouderwets gezellig worden…

Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, heeft het actiecomité nog meer in petto om inkomsten te genereren.

En er zit nog méér in het vat. En dan te bedenken dat Bas net zijn sponsorloopmaand heeft afgesloten, waarbij hij meer dan 100 km heeft gelopen… Tja, moet me soms echt even in m’n arm knijpen als ik zie wat er allemaal voor me georganiseerd wordt!

Arbeidsongeschiktheidsuitkering…

Met dit alles zou je bijna vergeten dat ik ook nog in een re-integratietraject zit en mijn aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering loopt. Inmiddels ben ik begonnen bij De Boshoek. Ik loop daar mee met de technische dienst om te helpen bij allerhande klussen. En afgelopen donderdag moest ik voor het eerst langs bij het UWV voor een gesprek met de verzekeringsarts…

Maar dat feest ging niet door: de verzekeringsarts was ziek. Nu ga ik komende donderdag. Hopelijk geven ze in februari duidelijkheid of ik een arbeidsongeschiktheidsuitkering krijg vanaf maart. Wel te hopen! Financieel zal het geen bombardement zijn, maar toch heel fijn dat deze sociale voorzieningen er zijn in Nederland!

Februari wordt dus ook weer een hele bijzondere maand! Met als grootste knal het HIP goes USA-evenement in sporthal De Voorde in Voorthuizen. Zet 22 februari maar alvast in je agenda… Heb zelfs geruchten opgevangen dat de Oldstars gaan trainen… Ferry en consorten, maak jullie borst maar nat!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *