Vanuit de achtbaan: achterom kijken, afscheid en aftellen tot Amerika!

Geplaatst door

Precies twee maanden geleden startte ik mijn blog, 8 weken geleden mijn inzamelingsactie. In die korte tijd verwacht ik genoeg geld ingezameld te hebben om mijn reis en behandeling volledig te kunnen betalen! Maar wat wil je ook met zo’n schitterende dag als HIP goes USA! Nog even achterom én vooruit kijken, vanuit de achtbaan waar we in zitten…  Over een maand vlieg ik al naar Amerika!

Dank-je-wel!

HIP goes USA op 22 februari. Een onvergetelijke dag. Eigenlijk niet in woorden te beschrijven. Dat ga ik dan ook maar niet proberen. Bovendien kwam er deze week niet echt een meeslepend verhaal uit mijn vingers. Zaterdag heeft nog de hele week nagesudderd in mijn hoofd en nek…

Bij deze zeg ik nog één keer keihard dank-je-wel 🙏 tegen alles en iedereen die deze dag mogelijk heeft gemaakt . Opsommen heeft geen zin, ik vergeet toch wel iets of iemand. Wat een enorm evenement was het. De hulp kwam uit alle hoeken en gaten. En ik heb nog niet eens alles meegekregen…

Beelden zeggen meer…

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom heb ik afgelopen week elke dag met foto’s stilgestaan bij HIP goes USA. Heerlijk nagenieten… Heb je het gemist? Onder dit verhaal vind je al deze Instagram-posts, zodat je ze nog eens rustig kunt terugkijken. Ook vind je daar een verzameling links naar nog veel meer beeldmateriaal.

Voor wie toch graag letters wil vreten: de studenten van de gloednieuwe pop-up redactie The News Barn hebben een leuk én feitelijk juist artikel geschreven over HIP goes USA. Geeft een mooie samenvatting van de dag. Ook de Barneveldse Krant heeft een korte terugblik gepubliceerd, alleen dan feitelijk iets minder juist… 😉 Nog niet genoeg? Onderaan bij de links vind je nog meer leesvoer!

Afscheid nemen…

Dat was dus HIP goes USA. Wat ‘overkomt’ ons veel in slechts een paar maanden tijd. Zóveel, dat maken we normaal in jaren niet mee. Niet alles laat zich beschrijven, maar het voelt echt als een achtbaan waar we in zitten. Hoge pieken, diepe dalen… Zo staat de komende week in het teken van afscheid nemen.

Door Sweco word ik ontslagen per 9 maart. Die maandag ga ik nog één keer naar kantoor in De Bilt om mijn spullen in te leveren en afscheid te nemen van collega’s. In 2005 ben ik als stagiair vrij geruisloos in dienst gekomen. Het voelt nu alsof ik na een re-integratiestage van een half jaar ook vrij geruisloos met de stille trom vertrek. Laten we maar zeggen: ‘De cirkel is rond…’

Het is ook de laatste week dat ik bij recreatiepark De Boshoek werk. Het was superleuk én leerzaam om ‘op de camping’ te werken. Wel confronterend… Dat vrijwel alle verschillende werkzaamheden die ik daar gedaan heb, op dit moment ook te belastend voor me zijn. Wie weet kom ik nog wel een keer terug na Amerika als dat voor mijn re-integratie handig is!

Vertrek niet op 1 april…

Na deze week van afscheid, gaat mijn focus de komende maanden op Amerika en mijn herstel… Ik krijg vaak de reactie: ‘Ga je écht op 1 april?!’ Tja, het is natuurlijk een bijzondere datum. Maar het is écht geen grapje. De vlucht van Schiphol naar Salt Lake City staat gepland op 1 april. Wel hebben we inmiddels besloten de dag ervoor al te vertrekken.

Het plan was dat Arjanne en de kinderen ’s ochtends vroeg mee zouden gaan naar het vliegveld om mij uit te zwaaien. Maar dat is toch wel heel veel gedoe. Ik ben dan waarschijnlijk al kapot als ik het vliegtuig instap. Daarom hebben we een hotel geboekt vlakbij Schiphol en vertrekken ik en mijn zwager Tuck dus al op dinsdag 31 maart.

Focus op Amerika, focus op Instagram!

De focus gaat dus volledig op Amerika de komende tijd. Ik wil zo uitgerust mogelijk aan dit avontuur beginnen. Het lukt me de komende maand vast nog wel een paar verhalen te schrijven. Maar in april niet, verwacht ik. Verhalen schrijven is dan iets teveel…

Mijn plan is om vanuit Amerika, iedereen die geïnteresseerd is op de hoogte te houden via Instagram. Daar ben ik de laatste tijd ook al heel actief. Als het lukt ga ik videoberichten maken. Zodat ik je kort maar krachtig kan informeren over mijn wel en wee, en hoe de behandeling me vergaat.

Volg je me nog niet op Instagram? Dat kan hier. Je krijgt dan automatisch berichten als ik een update plaats. Nog geen Instagram? Een account kun je hier eenvoudig aanmaken. Geen behoefte aan? Mijn pagina is openbaar, als je hip2020.nl op Instagram bekijkt, zie je mijn berichten ook gewoon. Ook leuk voor de Strava-fanaten: ik ga natuurlijk veel wandelen en sporten, o.a. interval en cardio tijdens de behandeling. Al mijn beweegactiviteiten vind je op Strava!

Euh dus, en zo heb ik toch weer richting de duizend woorden geschreven. Geniet nog even na van HIP goes USA via onderstaande links en Instagram-posts. Ik ga aftellen richting april…! En nu maar hopen dat het dankzij het Corona-virus geen echte 1 april-grap wordt!

Nog even achterom kijken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *