Circus Trump: Donald is geen dief…

Geplaatst door

Een paar weken geleden vergeleek ik Donald Trump nog met een circusdirecteur. Geen vreemde vergelijking blijkt: Circus Trump draait op volle toeren. Even bijkomen van een knotsgekke week, waarin onze achtbaan aan een enorme looping begon!

Trump, de circusdirecteur…

Hadden we onze vlucht niet op 1 april moeten plannen? Twee weken geleden schreef ik nog dat het écht geen 1 aprilgrap was. Het begint nu toch echt op een slechte 1 aprilgrap te lijken. Of had ik Donald Trump niet met een circusdirecteur moeten vergelijken? Natuurlijk wel. Sterker nog: Donald Trump is een circusdirecteur. En op de uitnodiging voor HIP goes USA keek hij al niet zo vrolijk…

Amerika is een circus, de hele wereld is een circus, het hele leven is een circus. En Trump is de baas van Amerika, één van de meest invloedrijke personen ter wereld met een enorme invloed op ons leven. Tja, en als hij dan een keer een vervelende en directe impact heeft op je leven, dan is dat zo.

Dan helpt het als je het leven, dat circus, niet zo serieus neemt… En gewoon geniet van de looping in de achtbaan. Want wees nou eerlijk: een looping is toch het allermooiste als je van achtbanen en avontuur houdt? Het maakt het ritje, de reis, alleen maar spannender.

…is geen dief

‘Trump legt al het personenverkeer vanuit Europa naar de VS voor 30 dagen stil’. Natuurlijk. Dit bericht kwam donderdagochtend als een donderslag aan. Maar niet bij heldere hemel. Het scenario zat al in mijn hoofd… Ik had me beroofd kunnen voelen. Maar in korte tijd wist ik het een plek te geven. Nog geen half uur later plaatste ik een relativerend bericht op Instagram.

Een paar uur later schoot me opeens een passage te binnen, welke ik de avond ervoor had gelezen in het boek ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho. Gekregen vanwege mijn afscheid bij Sweco. Deze passage bevestigde mijn gevoel. Ik ben niet het arme slachtoffer van de dief Trump, maar een avonturier op zoek naar een schat. En Donald maakt dit avontuur alleen nog maar spannender…

Alleen kalmte…

Natuurlijk is er nu veel onzekerheid. Maar die was er sowieso al door het Coronavirus. ‘Alleen kalmte kan u redden’, zegt die ouwe van mij vaak. Dat geldt in deze situatie zeker. We hebben nog niets halsoverkop geannuleerd. Eerst maar eens de ontwikkelingen afwachten en kijken hoe de kliniek hierop reageert.

Paniek en angst zijn slechte raadgevers. Begrepen al die hamsterende mensen dat nou ook maar. Voor hetzelfde geld dooft het Corinavirus de komende weken in rap tempo uit… Wie weet krijgt deze circusact alsnog een verrassende positieve wending! Met Trump als directeur weet je het maar nooit.

Het is een stuk waarschijnlijker, dat het alleen nog maar erger wordt. Als het in Nederland echt op een oorlogssituatie begint te lijken, ben ik blij dat ik gewoon thuis ben. Fijn bij Arjanne en de kinderen. Arjanne zag er toch al tegenop, tweeënhalve week alleen thuis met de kinderen. Als dan het hele openbare leven op z’n kop gaat, ben je blij dat je man thuis is.

Knotsgekke week

In al deze hectiek zou je bijna de andere bijzondere gebeurtenissen vergeten. Het was een knotsgekke week. Pas was ik al voor het laatst bij De Boshoek, maandag heb ik ook afscheid genomen van Sweco. Fijn om dingen af te sluiten en los te laten, maar toch ook wel heel vreemd. Gelukkig heb ik over steun en medeleven totaal niet te klagen. Met name mijn Sweco-collega’s hebben er deze week voor gezorgd dat mijn eigen inzamelingsactie de 10.000 euro gepasseerd is. Fantastisch!

Maar de allergrootste knal komt zoals voorspeld van de HIP goes USA-actie. Helaas ging de uitreiking van de cheque in de rust van de korfbalwedstrijd Spirit 1 – Fiducia 1 zaterdagavond niet door. Kon er ook nog wel bij. Had iets met Corona te maken… Daarom hebben we het maar op een alternatieve manier gedaan. De opbrengt is er niet minder ongelofelijk op geworden: 9.564,76 euro… Om stil van te worden. Dank-jullie-wel! 🙏

Logistieke uitdagingen…

Samen met de 538-actie Hierrr met je rekening en de sponsorloopmaand van Bas, komt het totale bedrag uit andere acties op ruim 11.500 euro… Kortom, financieel verloopt mijn avontuur als een tierelier. Nu de logistieke uitdagingen nog… Maar gelukkig hou ik wel van een uitdaging en word ik geweldig geholpen door reisbureau Tuck, mijn zwager.

We gaan de komende tijd zien, wanneer we weer naar Amerika mogen van Trump. En wanneer we bij CFX terecht kunnen. Als ik achteraan de wachtlijst mag aansluiten, dan verwacht ik dat het eind van de zomer wordt. Via via heb ik al vernomen dat CFX heeft aangegeven hun uiterste best te gaan doen, om gelukkige avonturiers zoals ik alsnog zo snel mogelijk te laten komen. Dus wie weet wordt het ergens tegen de zomer.

De grootste logistieke uitdaging wordt wellicht nog het voor elkaar krijgen dat mijn zwager Tuck weer mee kan. Hij werkt in de zorg, dus hopelijk lukt het vrij te krijgen zodra we een nieuwe datum hebben. Voor nu dus vooral afwachten. En komende weken alle zaken tijdig annuleren of omboeken, zodat we niet voor extra kosten komen te staan. Zoals het er nu naar uitziet gaat dat gelukkig enorm meevallen. En dankzij alle steun kunnen we een stootje met gemak verdragen!

Bedankt!

Voor al die financiële én morele steun willen we iedereen, maar dan ook echt iedereen, nogmaals enorm bedanken! 🙏 Het is echt onvoorstelbaar wat er allemaal is losgekomen. En wat dat met ons doet. Het helpt ook enorm om in de afgelopen knotsgekke week alles makkelijker een plek te geven. En vol goede moed dit avontuur te blijven beleven! Ik hou je op de hoogte…

Het grootste deel van dit verhaal schreef ik donderdagmiddag. Vrij snel dus, nadat duidelijk werd dat ik niet in april behandeld ga worden voor mijn hersenletsel. De afgelopen dagen is alleen maar duidelijker geworden wat een onvoorstelbare impact het Coronavirus op alles en iedereen heeft. Er komen schrijnende situaties voorbij, waarbij ik denk: ‘Voor mij valt het allemaal nog wel mee’. Ik ga wel in Amerika komen, alleen dan een paar maanden later. Een paar maanden langer hoofdpijn. Ach ja, wat zijn een paar maanden op een mensenleven… 2020 wordt nog steeds mijn jaar! Ik wens je het allerbeste… Hou je taai in deze crisistijd!

6 reacties

  1. Hoi Hilbert wat een ongelooflijk mooi bedrag. Wij willen de organisatie van Spirit “Hip goes USA” heel hartelijk bedanken!! Geweldig wat zij allemaal voor jou hebben gedaan. BEDANKT Sander en alle andere mannen. ❤️

    Chris en Marjan Pluim

    1. Ongelofelijk ja, helden zijn het. Net als iedereen die op welke manier dan ook zijn of haar steentje heeft bijgedragen…

  2. Hilbert wat fijn voor je dat de financiële acties zo goed verlopen. Jammer is het wel dat je op dit moment Amerika niet in komt., Maar zoals jezelf al schrijft blijf je super positief Veel sterkte de komende tijd , wachtend op betere berichten , ook voor Arjanne en de kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *