Toch nog met een vliegende start aftellen naar Amerika!

Geplaatst door

Een maand geleden schreef ik een enthousiast verhaal. Over onder andere hardlopen, de Wim Hof Methode én de vliegende start van mijn behandeling. Binnen een week, nee een paar dagen zelfs, was alles anders. Maar gelukkig komt alles goed. Nee, beter zelfs!

Alles anders…

Dinsdag 5 mei, bevrijdingsdag. De zaterdag ervoor schreef ik dat ‘de klachten in mijn nek en rug afgenomen lijken te zijn’. ‘s Maandags merkte ik al dat mijn lichaam van vermoeidheid begon te protesteren. Die dinsdagochtend word ik wakker en zitten mijn nek en rug weer helemaal vast.

Tot overmaat van ramp, krijg ik diezelfde avond nog een mail van Cognitive FX. Het voorprogramma voor mijn behandeling kon helaas niet doorgaan. Deze mogelijkheid boden ze tijdelijk aan als proef tijdens de Coronasluiting. Maar per 18 mei mochten ze weer open. Precies de dag dat mijn vliegende start zou beginnen! Goed nieuws in principe, maar voor mij even niet…

Donderdags worden de klachten nog een stukje erger. Op vrijdag heb ik de Wim Hof cursus maar even op een laag pitje gezet. Dat was ook allemaal iets teveel van het goede. En ik heb de hele week niet gesport. Nog geen week na mijn enthousiaste verhaal was alles volledig anders!

Weer wennen…

Waarschijnlijk heb ik mijn vorige verhaal te enthousiast en in te korte tijd geschreven. Mijn cognitieve belastbaarheid lijkt in de prikkelarme Coronaperiode zijn nulpunt bereikt te hebben. Voor mijn gevoel heb ik mijn omgekeerde re-integratie nu wel echt voltooid.

Autorijden, computeren, sociale drukte. Mijn brein is er nog minder aan gewend. Zo zijn we voor een lang Hemelvaartsweekend naar Katwijk geweest. Heen en terug vijf kwartier in de auto zitten was verre van een pretje. En ook nu er weer wat meer sociaal leven in de brouwerij komt, is dat behoorlijk wennen.

Misschien is het ook gewoon een kwestie van toch nog weer beter mijn rust pakken. En de belasting verdelen. Ook dat is weer wennen uiteraard nu de wereld weer prikkelrijker wordt. Dit verhaal heb ik geschreven in nóg meer en nóg kortere etappes. Met de timer op mijn horloge én Arjanne als bewakers.

Alles komt goed!

Gelukkig ging het in mei, zowel met de Coronacrisis als met mezelf, snel weer de goede kant op. Op maandag 11 mei mocht ik gelukkig weer naar mijn favoriete sportmasseur. Een week later waren de ergste nek- en rugklachten wel weer verdwenen.

Inmiddels ben ik na 2 weken rust alweer volop aan het hardlopen. Eind mei heb ik ook weer de Wim Hof cursus hervat, na 3 weken alleen de tot dan toe geleerde oefeningen gedaan te hebben. Zo zie je maar, alles komt goed. Ook als alles even anders is…

Toch een vliegende start!

Want zelfs mijn vliegende start gaat er toch nog komen! Begin deze week kreeg ik een mail van Cognitive FX. De proef met het voorprogramma was zo’n succes dat ze het standaard gaan aanbieden. Vanwege de annulering krijg ik voorrang en kan ik komende week al deelnemen!

De 2000 dollar is betaald en het rooster is binnen. Nu gaat het echt een beetje beginnen. 16 uur extra 1-op-1 therapie op afstand. Van maandag 8 tot en met donderdag 11 juni, van 9 tot 1 in de avond. Dat wordt flink aanpoten dus, maar ik heb er zin in. Gewoon zorgen dat ik overdag genoeg extra rust neem…

Beter zelfs!

Wat dat betreft is komende week ideaal voor deze vliegende start. Dagbesteding waar Arjanne werkt is net weer open, de scholen gaan weer helemaal open en de kinderen weer naar opa en oma. Geen schoolmeester meer overdag, iedereen zijn oude vertrouwde ritme en een stuk rustiger in huis.

Met mijn vliegende start kom het dus ook helemaal goed. Achteraf gezien zelfs beter! Verder is het heel fijn dat de versoepelingen in verband met Corona elkaar in rap tempo opvolgen. En het leven stap voor stap weer een beetje terug naar normaal gaat. Want de tijd gaat hard…

Naar Amerika?!

Of we snel genoeg terug naar normaal gaan om in september naar Amerika te kunnen vliegen? Dat gaan we meemaken. Het is nu ongeveer drie maanden voor vertrek naar Amerika. Net als toen ik in januari mijn blog en inzamelingsactie lanceerde. En écht naar mijn reis in april begon toe te leven.

Het bericht dat Trump de komende tijd weer reizigers uit Europa wil toelaten, is wat dat betreft hoopgevend. Na de vliegende start ga ik gewoon aftellen richting september. Naar Amerika toeleven. Mocht het toch niet doorgaan, dan is dat sowieso een teleurstelling. Beter met voorpret, dan zonder…

En dan nog dit…

Ondertussen speelt op de achtergrond nog een bezwaarprocedure bij het UWV. Mijn werkgever heeft bezwaar gemaakt tegen de beslissing om mij tijdelijk arbeidsongeschikt te verklaren.

Eind mei las ik het bezwaarschrift. 15 kantjes vol zware juridische en medische kost. Resultaat: een trekkende nek, bonk in mijn hoofd en last van mijn oog. Allemaal rechts en bekende verschijnselen, maar ik had ze al een tijdje niet meer zo erg gehad. Dit had ik dus ook beter in etappes kunnen verdelen…

Wel leuk te weten dat ook advocaten en verzekeringsartsen mijn blog lezen. Zij vinden dat de beoordeling van het UWV veel te kort door de bocht is gegaan. En er zou onterecht rekening gehouden zijn met een ‘experimentele’ behandeling. Ze willen dat ik duurzaam arbeidsongeschikt verklaard wordt.

Ach ja, het is vooral een centenkwestie… We horen wel hoe dit verder gaat. Voor zover ik weet, kan het voor mij geen echt nadelige gevolgen hebben. Gewoon zelf niet teveel energie aan verliezen. Ik focus me op mijn behandeling de komende tijd!

De volgende keer hoop ik je dan toch echt meer te vertellen over de vliegende start van mijn behandeling! Kun je niet wachten? Volg dan komende week hip2020.nl op Instagram!

4 reacties

  1. Hilbert, Wat fijn dat je nu aan de slag kunt. Ik houd je blog in de gaten en hoor graag van je ervaring bij CFX. Hopelijk komt het voor mijn dochter ook ooit.

    1. Hallo Marian, ja zeker heel fijn! Leuk dat je me volgt en mijn ervaringen hoor je zeker… Mocht je op enig moment specifieke vragen heb hoor ik het wel!

  2. Hoi Hilbert,
    Succes de komende week met de therapie. Benieuwd hoe het je helpt. Ik hoop dat September voor je door gaat. Ook een beetje in eigen belang want dan gaat mijn behandeling in oktober ook door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *