Van plan B terug naar plan Amerika: aftellen maar!

Geplaatst door

Het is alweer juni! Nog 3 maanden en 2 prikjes, dan ga ik eindelijk naar Amerika! Aftellen maar, net als anderhalf jaar geleden… De tussentijd is zeker niet verloren gegaan, dankzij plan B. Maar gelukkig kunnen we nu weer terug naar plan Amerika!

Van plan B…

‘Euh… plan B?! Help me ff?!’ Ja, ik begrijp dat je niet alles hebt kunnen volgen. Ik probeer het kort en eenvoudig voor je samen te vatten. Al zijn enkele ingewikkelde termen onvermijdelijk…

In augustus vorig jaar verzette ik voor de tweede keer mijn reis naar Amerika. Dus ben ik in de tussentijd met andere behandelingen aan de slag gegaan. Op zoek naar nog ontbrekende puzzelstukjes in mijn herstel…

 • Eerst heb ik een atlasbehandeling ondergaan. Deze correctie van de stand van mijn eerste nekwervel heeft ook gelijk mijn beenlengteverschil verholpen…
 • Daarna heb ik een half jaar lang intensieve visuele training gevolgd bij een neuro-optometrist. Oefeningen moet ik om de dag blijven doen, in juli mogen we nog een keertje terugkomen…
 • In november ben ik ook begonnen met cranio faciale therapie, een soort massage van zenuwbanen langs je nek en schedel. Dit zijn we inmiddels aan het afbouwen, de komende maanden nog een paar keer…
 • De laatste tijd ben ik vooral bezig met orthomoleculaire therapie. Dit gaat om onderzoeken, voeding, intoleranties en supplementen. Voor mijn maag- en darmen, maar ook tegen bloedarmoede en neuro-inflammatie, dat zijn ontstekingen in hersenen en zenuwstelsel.

‘Wow, en nu hoef je niet meer naar Amerika?’ Haha nee, zo éénvoudig laat een hardnekkige breinblessure zich helaas niet verhelpen. Omdat het brein je hele lichaam aanstuurt, kan een breinblessure alle andere systemen in je lichaam beïnvloeden.

Helpt het wel?

Jazeker, juist aan die andere ontregelde systemen heb ik hard gewerkt tijdens plan B. Veel lotgenoten moeten na hun behandeling in Amerika nog met bijvoorbeeld visuele training of voeding aan de slag. Op die vlakken, heb ik nu van te voren al de nodige winst geboekt…

 • …de samenwerking tussen mijn ogen en hersenen is enorm verbeterd, waardoor ik iets minder snel overprikkeld raak.
 • …mijn nek is een stuk sterker en stabieler geworden, over het algemeen heb ik veel minder last van een zeurende nek en schedel.
 • …mijn maag en darmen zijn een stuk rustiger en mijn spijsvertering is verbeterd, waardoor ik minder last heb van diarree, gasvorming en misselijkheid.

Ik merk en meet duidelijk dat van er alles in mijn lichaam veranderd is. Fysiek word ik ook nog steeds fitter en sterker. Hopelijk gaat een betere opname van voedingsstoffen mijn herstel verder helpen de komende tijd.

Hoe gaat het verder?

Leuk dat je het vraagt! Ik heb dus verschillende stappen in de goede richting gezet. Toch merk ik dit nog niet concreet aan mijn belastbaarheid. Wel voel ik me naar omstandigheden redelijk goed. Zolang ik mijn balans maar goed bewaak. En dat is niet altijd éénvoudig…

Begin 2021 was aanpoten met de tweede keer thuisschool. Prettig dat we nu het normale ritme weer een beetje te pakken hebben. Ook komt de wereld weer meer tot leven. Versoepelingen, meer drukte en sociale activiteiten. Het zomerweer zorgt voor meer buitenleven en bedrijvigheid. Heerlijk en fijn, maar ook minder rustig voor mijn brein.

Tja, en dan was ik half mei ook nog zo slim, om mijn hoofd enorm hard te stoten tegen een houten balk. De afgelopen weken heb ik weer een stuk meer last van hoofdpijn en overprikkeling. Mijn lontje is af en toe weer wat korter. Gelukkig begint het inmiddels weer een beetje bij te trekken…

…terug naar plan A!

Ach, mijn systeem is gewoon wat gevoeliger. En natuurlijk, op de lange termijn heb ik echt wel vooruitgang geboekt. Ik geniet van het leven, maar mijn brein en zenuwstelsel zijn nog steeds ontregeld. De hoofdpijn en overprikkeling blijven dag in, dag uit, mijn leven bepalen.

Het voelt alsof ik een auto ben, die steeds verder wordt opgeknapt. Zeker na plan B is bijna alles wel onderhanden genomen. Alleen dat ene storingslampje blijft branden. En ervoor zorgen dat de motor blijft haperen.

Daarom is het zo fijn, dat ik weer terug kan naar mijn oorspronkelijke plan, plan Amerika. Om het storingslampje, mijn hoofdprobleem, de bron, de basis van mijn klachten aan te pakken. Hoogste tijd dus om terug te gaan naar plan A…

3 maanden, 2 prikjes

Want het aftellen kan nu echt beginnen. Mijn behandeling bij Cognitive FX start over dik drie maanden, op maandag 20 september. Zoals het er nu voorstaat vliegen we op woensdag 15 september die kant op.

Volgens de huidige regels hoef ik niet in quarantaine, als ik 2 weken daarvoor volledig gevaccineerd ben. Dat komt helemaal goed. 1 september is toevallig exact dezelfde deadline als Hugo de Jonge recent heeft gesteld, voor het volledig vaccineren van alle volwassenen in Nederland…

Sterker nog: mijn bouwjaar 1982 is bijna aan de beurt! De eerste dertigers uit 1981 kunnen sinds gisteren hun vaccinaties inplannen, in juni en juli. Als één van de eerstvolgende, ben ik hoogstwaarschijnlijk ruim op tijd gevaccineerd!

Perfecte planning!

Perfecte planning dus om in september naar Amerika te gaan. Geen quarantaine betekent dat mijn zwager Tuck gewoon mee kan. Hij werkt in de zorg en is al eventjes gevaccineerd. Wel zo gezellig om met zijn tweeën te gaan. En een ervaren reisbegeleider scheelt mij nogal veel energie.

Ben dan ook erg blij dat ik mijn reis naar Amerika in februari voor de derde keer verzet heb. Ik hoef me nu veel minder in allerlei bochten te wringen en niet alleen te gaan. De wereld is weer een stuk normaler, het thuisfront een stukje rustiger. Zeker in september. Viermaal is scheepsrecht…

Mijn avontuur komt nu dus echt dichtbij! Wil je op de hoogte blijven? Laat dan hier je email achter of volg Hip & Held op Instagram.

12 reacties

 1. Hoi Hilbert,
  Mooi vergelijk dat storingslampje. Ik hoop ook dat mijn storingslampje het weer beter gaat doen in Oktober. Moet je nog wel een nie aanvragen voor de VS?
  En ik ben erg benieuwd naar jou atlasbehandeling. Ik heb altijd veel last van mijn nek en krijg regelmatig dryneedling. Maar misschien kan dit wel eens een oplossing zijn voor mij.

  Hebben ze bij de orthomoleculaire therapie ook getest op vitamines? Dat advies kreeg ik van Kirklin en wil ik nu echt gaan oppakken voor ik 12 Oktoberc start. Beter een goed advies van een ervaringsdeskundige dan het wiel zelf uitvinden.
  Heel veel succes in September, ik blijf je met nieuwsgierigheid volgen. Groetjes Tanja

  1. Ha Tanja, leuk dat je me blijft volgen… Hopen op een mooi najaar voor allebei!

   Ik hoop dat ik in augustus geen NIE meer hoef aan te vragen, scheelt weer. Maar is koffiedik kijken.

   Neem wel even contact met je op over de Atlasbehandeling en orthomoleculaire therapie.

   Jij ook alvast veel succes en geniet van de voorpret…

   1. Hoi Hilbert en Tanja,

    Ik vlieg morgen 😃 NIE aanvragen is stressvol. Uiteindelijk kwam die vrijdag na veel aandringen.
    Behandeltermijn van de NIE is opgelopen naar 6-9 weken en is een jaar geldig dus ik zou deze sowieso aanvragen. Ach en wellicht hebben jullie hem al 😉 Succes met de voorbereidingen. Goed bezig!

    Groet, Andrien

    1. Hallo Adrien, dank voor je bericht. Goede vlucht en behandeling! Fijn dat je de NIE binnen hebt…

     Ik kan hem volgens mij vanaf 1 augustus aanvragen (45 dagen) dus dan doen we maar…

     Groeten,
     Hilbert

 2. Ondertussen hier ook vergelijkbare dingen gedaan: oogtraining, bioresonantie, voeding en orthomoleculair. Uitdaging zit hem vooral in combinatie van mentale en fysieke belasting. En sowieso de fysieke mogelijkheden.

  Rust was en is voor mij essentieel want hersentraining is topsport! Ik heb verder baat gehad bij binaural beats (alfa golven). Meditatie is voor mij ook een sleutel tot succes. Kan op allerlei manieren maar ik werk prima met de methode van zen.nl. Voor de toekomst staat Wim Hoff nog op de planning. Maar nu eerst naar CFX.
  Doe wat je kunt en vooral veel leuke dingen! ❤️😇💪🏻🙏🏻

  1. Ha Adrien, herkenbaar wat je allemaal zegt! Doen we… Als je meer over de Wim Hof Methode wilt weten tzt laat maar weten… Gr Hilbert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *