We zijn er bijna, maar nog NIE helemaal…

Geplaatst door

Het is bijna september. Over drie weekjes vliegen we naar Amerika! Volledig gevaccineerd… De reis is nu dichterbij dan ooit. Maar of we kunnen gaan, is nog steeds niet helemaal zeker. Er kan namelijk nog een vervelende kink in de kabel komen…

Van vakantie…

De vakantie zit er zo goed als op. De scholen staan hier, in het midden van het land, weer op het punt van beginnen. Net als vorig jaar zijn we deze zomer een heerlijke week in Zeeland geweest. En nog een paar dagen in Scheveningen…

We hebben enorm genoten, net als van alle andere uitjes. Ook deze vakantie bleek weer duidelijk, wat gebrek aan rust en routine met mijn brein doet. Het zorgt voor meer hoofdpijn, overprikkeling en regelmatig een korter lontje. Ach ja, weten we ook weer, waarom we naar Amerika gaan.

…naar Amerika!

In augustus was mijn val alweer 4 jaar geleden. De afgelopen tijd ben ik nog rustig bezig geweest met plan B. Ook heb ik half juli mijn tweede prik gehad. Ik ben dus volledig gevaccineerd. Erg fijn, want de reis naar Amerika staat nu echt voor de deur. Zonder quarantaine verplichtingen dus…

Het plan is om op dinsdag 14 september richting Schiphol te vertrekken. Na een nachtje in een hotel, vliegen we op woensdag 15 september eindelijk naar Amerika. De behandeling bij Cognitive FX start op maandag 20 september. Op naar Amerika, ik kan niet wachten! En dat is niet zo vreemd ook.

We zijn er bijna…

Het intakegesprek voor de behandeling was namelijk op donderdag 19 september 2019. Al bijna 2 jaar geleden! We hebben de reis al 3 keer moeten uitstellen. De tweede en derde keer, kon dit gelukkig vroegtijdig en in alle rust. Maar de eerste keer, kwamen Corona en het Amerikaanse inreisverbod als een donderslag bij heldere hemel.

Dat was op donderdag 12 maart 2020. Nog geen 3 weken voor vertrek en ook alweer anderhalf jaar geleden. Maar nu, nu is de reis dichterbij dan ooit. Als het goed is vliegen we over minder dan 3 weken naar Amerika. Deze vierde poging zijn we er bijna…

…maar nog NIE helemaal!

Er kan namelijk nog een vervelende kink in de kabel komen. Er geldt nog steeds een inreisverbod voor Amerika. Toch is het mogelijk om naar Amerika te reizen vanwege spoedeisende medische hulp. Daarvoor hebben we wel speciale toestemming van de Amerikaanse ambassade nodig.

Die vrijstelling om toch het land in te mogen, noemen ze een NIE: een ‘National Interest Exception’. En juist, je raadt het al. Die NIE, die hebben we nog nie. Wel aangevraagd natuurlijk. Direct toen het kon op zondag 1 augustus, precies 45 dagen voor vertrek…

De ambassade schijnt het erg druk te hebben de laatste maanden. Voor de meeste Nederlandse CFX-gangers is het billen knijpen tot de laatste dagen voor vertrek. Voor een aantal kwam de toestemming zelfs te laat en moest de reis verzet worden.

Oeps, en nu dan?!

Gewoon, rustig blijven en positief denken. Natuurlijk, het zit wel continu in je hoofd. Je staat ermee op, en je gaat ermee naar bed… Dat kan niet anders, gedachtes kun je niet stoppen. Wel heb je invloed op waar je je aandacht op richt. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het goed komt, al is dat op het allerlaatste moment.

Als het nog lang duurt, ga ik er uiteraard wel achteraan mailen en bellen. Verder ben ik er vrij rustig onder, je verandert er toch weinig aan. En, we krijgen weer gratis een paar cursussen cadeau: loslaten, omdenken en omgaan met onzekerheid. Helemaal voor niets…

De komende weken worden in ieder geval extra spannend. En, wie weet?! Misschien krijgt dit avontuur voor de zoveelste keer een verrassende wending! Het komt vast goed, en anders maar nie… 😉 Nieuwsgierig hoe dit verder gaat? Volg dan Hip & Held op Instagram.

6 reacties

  1. Hilbert hoop echt dat het doorgaat. Nu heeft het een dubbele betekenis… maar nog NIE helemaal. Gun jouw het beste vriend. Leef met je mee. (Als ik het niet vergeet 😊)

  2. Hilbert het is nie niks … maar hopelijk zal het allemaal goed komen. Wel spannend allemaal, wat een rare tijd momenteel… het blijft onzeker. Petje je af voor je doorstagtigheid en vastberadenheid …. Denk aan je en heel veel sterkte…. Go, go,go✈️😷😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *